Tábor jako pevnost přátelství

O zážitky z letošního tábora se s námi podělil Venca. Věřím, že jeho nadšená slova budou povzbuzením pro každého z táborníků a třeba i pro někoho, kdo by se příště na tábor vydal poprvé! Díky, Venco!

Podle mého (a tento názor jistě nezastávám sám) jsou tábory obecně naprosto geniální možností zažít nevšední způsob žití v nevšedním společenství. Každý si může vybrat tábor jemu na míru… je libo plavit se nekonečným oceánem? Bác!! A hned jste na palubě objevitelské lodi! Nebo snad někdo obdivuje krásy středověku? Bác!! A v okamžiku sedíte na koni v plné zbroji a táhnete do boje proti nesčetným davům zákeřných žoldáků!


Takto může člověk během dvou týdnů obeplout svět, zachránit neskonalé množství ctnostných panen, či dokonce narazit na mimozemskou civilizaci. V tomto ohledu je každý tábor originální. Každý tábor si nese svoji vlastní vizitku a já jsem opravdu velice rád, že jezdím na tábor takových kvalit (teď už jako instruktor). Je to tábor, kde my všichni tvoříme naprosto výboro-skvělej kolektiv. Často se scházíme i mimo prázdniny a se spoustou lidí z tábora mám hóódně nejlepší vztah .

Právě takovýmto způsobem si myslím, že je tábor (nejen ten náš, ale i všechny ostatní) prospěšný úplně každému. Společně se podílíme na stavbě „pevnosti přátelství“, která je nám dobrou základnou k předávání radosti a rozvíjení sebe sama.

Nemůžu nezmínit duchovní stránku tábora, která mě a vlastně nám všem na Chaire přítomným dává mnoho a ještě víc.

Chaire je pro mě rozhodně není pouze čtrnáctidenní záležitost…

Komentáře

  1. Venco, úplně s tebou souhlasím. I pro mě je Chaire "srdcovka" a táborem žiju celý rok a těch 14 dní na Březovce je taková třešnička na dortu ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přihlašování na Chaire 2024