Vedoucí měsíce září


Marianne Rejlová
(pro nás pro všechny prostě "Mája")

Pro měsíc září jsem vybrala pro mě osobně úžasného človíčka, bez kterého by prostě Chaire nemohlo být. Jde totiž o naši nejlepší, jedinečnou prostě báječnou kuchařku Máju =)

Takže se Vám ji pokusím přiblížit, a proto jsem se jí zeptala na pár otázek.... =)


Co Tě přimělo k tomu, abys vařila na Chaire? Jak ses k tomu vlastně dostala?

Vlastně jsem k tomu byla nenápadně "donucena" :))) Tenkrát jsem o Chaire dost slyšela a když mně pak přišla smska od Francesca a Veunky, jestli bych nejela, tak jsem vlastně skoro vůbec neváhala. Jen jsem z toho měla strach, ale obavy byly zbytečné a mně se tam opravdu moc líbilo. A další rok...? Asi by mně to chybělo, takže to bylo taky automaticky v plánu na prázdniny.

Co Tě na Chaire nejvíc baví?

Celých 14 dní jsou plné krásných zážitků, ale kdybych měla něco vyzdvihnout, tak je to asi dvoudeňák, protože nejsem v kuchyni, ale s děckama a zažívám kus toho pravého "táborového". Z vaření mě asi nejvíce baví nakupování... :)) A taky jsem moc ráda za mše. Za volejbal o poledňáku...Baví mě pozorovat děcka, jak jdou do všeho s vervou a na vedoucích zase obdivuju to, jak se opravdu snaží vydat ze sebe všechno. Baví mě chodit na porady... A asi bych mohla vyjmenovávat dále a dále...

A když jsi ta kuchařka...jaké je Tvoje nejoblíbenější jídlo?

Já moc ráda jím, takže asi nemám nejoblíbenější jídlo. Ale celkově mám asi ráda mexickou a italskou kuchyni. Dost záleží na tom, na co mám chuť. Někdy na pořádný kus masa a někdy si zase skvěle pochutnám na bramborách s máslem.

A které jídlo nejraději vaříš?

Vařím ráda to, co někdo sní... :)) Pokud mám dostatek času a surovin, tak ráda experimentuju. Ale asi více než vařit mě baví píct, takže asi nejraději nějaké dorty nebo nepečený koláč s ovocem. Ale vždy záleží na tom, jestli to pak chutná nebo ne - až potom mám z toho radost.

Co momentálně děláš - studuješ?

5. září byl pro mě právě letos zlomem. Začala jsem studovat v Olomouci a to zároveň na dvou školách, ale nejsem blázen, takže jen jeden obor... ;)) A to mezinárodní sociální a humanitární práce na CHARITAS VOŠs a na Cyrilometodějské teologické fakultě. Takže pokud to dokončím, budu mít dva tituly a to se vyplatí... :) Sice jsem teď počítala, že mám o 7 předmětů více než na gymplu a to všechno ve 4 dnech, takže jsem ve škole pořád...

Ještě by mě zajímalo... co Tě baví, co ráda děláš? (teda kromě vaření...=)

Když jsem byla ještě na gymplu, tak jsem byla ráda s kamarádama na různých akcích. Stačil i jen třeba breviář o velké přestávce. Teď v Olomouci je to jiné - pořádně tu nikoho neznám a je pravda, že moc volného času nemám... Ale moc ráda chodim na předměty, které jsem si sama vybrala: Spiritualita pouště, Nový zákon, Dvě řehole, Úvod do písma svatého... A pak jsem začala chodit na jedno setkání ke kapucínům a tam jsem se opravdu našla... :) A když čas mám, tak jdu na mši, čtu si a nebo vařim... :)) Budu asi chodit někam jako dobrovolník - nejspíše do kojeneckého ústavu, tak na to se také těším. A začla jsem pracovat, takže stále mám co dělat...

Už jenom dvě malé otázky: Co říkáš na naše táborové kadibudky?

Jooo ty jsou hustý... :) Největší problém je, že chci ze začátku tábora stále splachovat... :) Jen bych častěji vyměňovala vtipy - pak je znám už nazpaměť... :)) Ale noční cesta k nim je vždycky velká zábava.

Tak tedy ta poslední otázka: A co říkáš na party-stan?

Celkově party věci byly skvělé... :)) A party-stan mám ráda, alespoň se pořádně využil a jen neležel doma... Ale nejdůležitější je, že tam jsou ti správní party-lidičkové.... a o to přece na party jde.... ;)


Májo! Moc děkuji, že sis našla čas zodpovědět na pár otázek! Jsem moc ráda, že jsi s námi na Chaire, protože bychom mimo jiné asi umřeli hlady =) Přeji Ti plno úspěchů na Tvé nové škole a taky, aby se Ti v Olomouci líbilo (když tak navštiv Kučise nebo i Elišku.... =))


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přihlašování na Chaire 2024