Zase běhat?


Jakkoli byla letošní zima krušná, nastalo konečně jaro. Je to vidět i zde, ve studeném koutě západních Čech, kde se nachází trapistické opatství Matky Boží v Novém Dvoře. Na několik dní jsem sem přijel učit a čerstvý venkovský vzduch je opravdovým náporem na velkoměstské plíce!



Přestože se mi navzdory veškeré snaze dařilo běhat po vltavských náplavkách až do konce prosince (ano, běhat lze celkem snadno i v –7 stupních!), zmohla mě nakonec angína, která učinila konec mým dobrým předsevzetím. Začátek března a fingované předjaří mě sice znovu povzbudilo, abych s během – namáhavě a bolavě, ale přesto – znovu začal, ale pak se vrátilo do arktických Čech předchozí počasí, takže zase nic. Až o víkendu v Praze, má oblíbená cesta podél Veslařského ostrova k Barrandovskému mostu, a teď tady, v Novém Dvoře, kde se malebná a téměř neosídlená krajina nabízí, aby tu běžec znovu začal protahovat svá lýtka. O provětral mezi chórovými modlitbami hlavu.


A ono to celkem jde. Pozvolna, nespěchat – to jsou slova, která si opakuji a která vždycky radím začátečníkům. A protože nás i letos znovu čekají kondiční běhy, a na ty já se moc těším, uchýlím se letos i já společně s vámi ke svému vlastnímu Dodovu běžeckému tréninkovému plánu, který jsem tu nabízel už loni. Já sám ho mám zapotřebí jako první! Kdo se připojí?


Fotografie převzaty z webu opatství Nový Dvůr. Nechci zrcadlem klapat při modlitbách! A krom toho to sami zakazují... správně.

Komentáře

  1. Dodo,
    v tom Tě přece nemůžu nechat!

    Zahojím puchýře z nových bot, najdu zas nějaká trička a jde se na to...

    Francesco=)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přihlašování na Chaire 2024